Avantajele folosirii de coduri de bare

Pentru a tipări coduri de bare ai nevoie doar de o imprimanta termica si de etichete autoadezive. Dar, hai să vedem care sunt avantajele folosirii de coduri de bare.

Creșterea eficienței operaționale

Deoarece codurile de bare permit o înregistrare rapidă și foarte exactă a informației, procesarea datelor și identificarea lor se face foarte repede. Astfel, timpul petrecut pentru a afla locația sau evoluția anumitor proiecte, dosare, instrumente, materiale din cadrul unei organizații scade în mod evident. Codurile de bare vă pot ajuta să țineți o mai bună evidență. Ele vă dau posibilitatea să răspundeți prompt eventualelor solicitări sau schimbări ce pot apărea.

Reducerea timpului

În funcție de domeniul de aplicare, scăderea timpului alocat operațiunilor este semnificativă. Un bun exemplu în acest sens este întocmirea inventarului. Pentru a face inventarul pentru o perioada de timp de 6 luni este nevoie de 25 de angajați. Aceștia trebuie să muncească pe parcursul unui weekend întreg. Folosind codurile de bare nu sunt necesari decât 4 angajați care să muncească doar 4-5 ore. Chiar și în cadrul operațiunilor zilnice de rutină, scăderea timpului alocat acestora prin folosirea codurilor de bare duce la creșterea și îmbunătățirea productivității. Dacă luăm în cosiderare un transport ce conține 10 colete, scrierea codurilor și seriilor putem spune că durează cel puțin 2 minute. Timpul cât durează să scanăm codurile lor de bare: 10-20 secunde. Extrapolând aceste date către o operațiune de mai mare anvergură, această reducere a timpului capătă o importanță covârșitoare.

Reducerea erorilor

Erorile apărute la introducerea datelor pot fi o sursă semnificativă de creștere a costurilor. Să nu mai vorbim și de o permanentă sursă generatoare de probleme: cheltuieli în plus cu transportul, clienți nemulțumiți și timp pierdut pentru identificarea problemelor, acestea fiind doar câteva exemple. În anumite situații, erorile apărute în cadrul activității de birou pot avea un impact dramatic asupra activității. Gândiți-vă în acest sens la importanța pe care exactitatea datelor o are în domeniul farmaceutic. Eroarea tipică umană pentru introducerea datelor este de 1 eroare la 300 de caractere. Cititoarele de coduri de bare sunt mult mai precise: 1 eroare la 36 de trilioane de caractere. Tipul cititorului contează.

Reducerea costurilor

Codurile de bare sunt instrumente foarte eficiente ce pot fi folosite pentru a localiza probleme specifice în cadrul unei organizații sau pot fi integrate în sistemele informaționale ale companiilor. Dacă sunt utilizate pe baza unui plan bine gândit, acestea vor avea ca rezultat o reducere semnificativă a timpului alocat operațiunilor pentru care au fost alocate, o reducere majoră a erorilor ce ar fi putut apărea, rezultând astfel o importanta reducere a costurilor generale.

Avantaje ce decurg din cerințele clienților și agențiilor

Agențiile de reglementare sau chiar proprii clienți vă pot pretinde să îndepliniți anumite condiții cu privire la etichetarea sau ambalarea produselor. Aceste cerințe sunt într-adevăr necesare desfășurării activității prin natura lor obligatorie. Totuși, integrarea lor în cadrul propriei gestiuni are ca efect atât scăderea costurilor, cât și reducerea timpului alocat operațiunilor unde codurile de bare au fost integrate. De exemplu, puteți colecta informații, foarte rapid și exact, cu privire la declarațiile vamale, doar prin scanarea codurilor de bare pe care le-ați tipărit pe etichete pentru a satisface nevoile clientului în acest sens.

Informations provided by „Measurement Equipment Corporation”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *