Cititor de coduri de bare (barcode scanner) – conectare

Când doriți să integrați în activitatea dumneavoastră un cititor de coduri de bare (barcode scanner) aveți la dispoziție următoarele posibilități:

Keyboard Wedge (înseriat cu tastatura)   

IMPORTANT!!! – Când alegeți un cititor de coduri de bare pentru a-l conecta la tastatura unui PC, trebuie să știți foarte bine ce tip de conector aveți la tastatură.{detalii}

Cititorul se conectează între tastatură și calculator folosind un cablu în Y. Datele de la cititor apar în calculator în locul în care se află prompterul de tastatură ca și când ar fi fost introduse manual. Aceasta este un tip de interfață folosită de aplicații independente, atâta timp cât nu trebuie instalat niciun alt modul software. Cititoarele sunt de asemenea disponibile cu posibilitatea de conectare pe portul USB. El se conectează direct la portul USB, dar este perceput de sistem și se comportă ca și cum ar fi conectat la tastatura. Datele apar identic ca mai sus în zona activă a prompterului, ca și cum ar fi introduse manual. Avantajul conectării pe USB este dată de utilizarea unui cablu simplu și de faptul că poate fi utilizat pe mai multe tipuri de sisteme.

cititor coduri de bare keyboardwedge

Click pentru a mări imaginea

Top


Seriala/USB

Datele de la cititor sunt transmise printr-un port serial la calculator. Software-ul trebuie să aibă prevăzut un modul de captare a portului serial. Deoarece datele sunt transmise pe altă cale decât cele introduse de la tastatură, aplicația poate controla direct care date să fie acceptate și din ce sursă. Acest lucru poate fi benefic pentru sitemele de urmărire a producției unde verificarea erorilor este vitală.

cititor coduri de bare rs232

Click pentru a mări imaginea

Top


Cititoare mobile cu raza mică 

Cunoscute și sub numele de cititoare RF cu rază scurtă, acestea includ o bază de comunicație RF care se conectează în general la calculator înseriată cu tastatura. În mod uzual cititorul stă așezat în baza de comunicație, care are și rol de încărcător. Pentru a scana, operatorul ridică cititorul și citește codul de bare. Datele achiziționate sunt transmise bazei și de acolo mai departe la calculator. În calculator datele primite de la bază sunt vărsate în zona în care se află prompterul. Ele apar ca și cum ar fi introduse manual de la tastatură. Distanța la care se poate depărta cititorul de bază fără a pierde semnalul variază de la model la model. In general se încadrează între 300 și 1500m. Acest tip de cititoare sunt excelente pentru utilizarea pe o zonă determinată în jurul calculatorului, acolo unde un cablu ar face operațiunea greoaie sau chiar imposibilă. Funcționarea pe o rază mai mare nu ar fi indicată deoarece operatorul pierde controlul asupra calculatorului, practic fiind imposibilă avertizarea într-un fel sau altul a operatorului de la calculator.

cititoare portabile RF

Click pentru a mări imaginea

Top


Terminale portabile

Acest tip de cititor are, în majoritatea cazurilor, tastatură și ecran. El poate fi programat să îndrume operatorul prin numeroase meniuri și să îl ajute la introducerea informațiilor. Unele modele nu sunt dotate cu tastatură, ecran și nu sunt programabile, deoarece s-a dorit obținerea unor cititoare de foarte mici dimensiuni (un asemenea cititor este de fapt un stilou cu vârf bombat cu un scaner în formă de bagheta încorporat în vârf). Datele sunt stocate în memoria cititorului. Cititorul poate fi conectat la un server printr-o bază de comunicație sau prin cablu de date. Astfel se realizeaza transferul datelor către server. În general, datele sunt transferate într-un fișier text, despărțite prin virgulă, pentru a putea fi ușor importate în bazele de date.

terminale portabile

Click pentru a mări imaginea

Top


Terminale portabile RF  

Acest tip de cititor solicită o existență a unei rețele de tip telefonie mobilă. Un server central are atașat unul sau mai multe noduri de RF (transcievers). Numărul de noduri cerute depinde de dimensiunea spațiului ce se dorește a fi acoperit și de proprietățile clădirii care pot influența transmisia RF. Unul sau mai multe terminale portabile RF comunică cu serverul în mod continuu. În general acest tip de terminale au tastatură și display pentru a permite operatorului să obțină și să transmită de la și către computer date sub o forma cât mai facilă. Pe aceste echipamente se pot instala aplicații dedicate sau poate fi optată pentru varianta ca fiecare terminal in parte sa se comporte ca un workstation emulând astfel părți din aplicația existentă pe calculator.

terminale portabile

Click pentru a mări imaginea

Informations provided by „Measurement Equipment Corporation”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *