INFORMATII

Cititor de coduri de bare – tipuri si caracteristici

Cititor de coduri de bare – tipuri și caracteristici


Hand-held (de mana)     

 

Cititor de coduri de bare de mână. Conceput să fie utilizat direct de operator.

handheld.jpg (8908 bytes)
cititor scaner coduri de bare

Top


Countertop (Pe tejghea)   

Acest tip de cititoare stau pe tijghea și sunt în general proiectate să detecteze prezența obiectelor care sunt apropiate de operator, în momentul detecției declanșează raza laser și scanează codul de bare. De obicei cititorul nu are doar o singură rază de scanare ci o „zonă” de scanare formată din mai multe grupuri de raze paralele care se intersectează sub un anumit unghi, totul pentru a se realiza scanarea cât mai ușor cu putință. Unele dintre ele sunt concepute să fie și utilizate de operator cu mâna, pentru a ajuge la codurile de bare prost poziționate, de obicei pe produsele mari. Unele cititoare hand-held pot fi de asemenea fixate pe tijghea și setate să funcționeze într-un mod asemănător cu cele Countertop; acestea vor detecta obiectele, dar vor genera o singură rază laser.

countertop.jpg (7602 bytes)
cititor scaner barcode

Top


In-counter (încorporat în tejghea)  

Acest tip de cititoare sunt recomandate pentru volume mari de scanare și sunt opțiunea ideală pentru magazine. Cititorul este montat sub suprafața tijghelei, iar razele laser sunt proiectate în sus printr-un geam fixat de obicei la același nivel cu suprafața tijghelei. Acest tip de cititoare pot fi încorporate într-un mecanism de cântărire astfel încât produsele să fie și cântărite.

incounter.jpg (11467 bytes)
cititor coduri de bare

Top


Above-Belt (Suspendat pe linie)   

Aceste cititoare sunt suspendate deasupra liniilor automate de producție și scanează codurile de bare de pe obiectele care se deplasează pe linie. Sunt folosite cu preponderență pentru operațiuni de sortare de mare viteză și unde acuratețea este foarte importantă.

abovebelt.jpg (8569 bytes)
scaner cod bare

Top


Fixed mount (Incorporat) 

Aceste cititoare sunt destinate aplicațiilor industriale, pentru a citi coduri de bare de pe aparate, componente sau cantainere. În general sunt încorporate în utilaje.

fixedmount.jpg (12996 bytes)
barcode reader scaner

Informations provided by „Measurement Equipment Corporation”.