Capul de imprimare, alegerea imprimantei de etichete

Un cap de imprimare fiabil este decisiv în alegerea imprimantei de etichete.

În procesul de alegere al imprimantei de etichete, pe lângă prețul acesteia trebuie să ținem cont, întotdeauna, și de prețul capului de imprimare. Chiar dacă pare surprinzător la prima vedere, acesta este, de fapt, considerat consumabil. Aceasta se întâmplă pentru că el este cel care intră în contact cu eticheta. Acest lucru se întâmplă fie în mod direct, în cazul etichetelor autocolante termice, fie prin intermediul ribonului atunci când discutăm de etichete autocolante fără proprietăți termice.

Durata de viață a acestuia depinde de atenția și grija celui care folosește imprimanta, de calitatea consumabilelor folosite, cât și de modul de imprimare folosit (direct termic sau transfer termic). Există cazuri când atenția operatorului este maximă și etichetele sunt imprimate cu ribon. Chiar și atunci capul de imprimare există riscul să se deterioreze. Acesta nu cedeazaă în totalitate de la început, ci gradual prin apariția de dungi verticale albe sau negre ce pot avea ca rezultat erori de scanare în cazul codurilor de bare sau lipsa de informații în cazul textului.

Apariția uneia dintre situațiile neplăcute de mai sus impun achiziționarea unui cap de imprimare nou. Din păcate, pentru multi utilizatori, acesta este momentul de stupoare. Acum află că prețul capului pentru imprimanta termica este mare, astfel încât se apropie foarte mult de prețul uneia noi. Bineînțeles, una cu specificații similare, dar aparținând unui brand mai puțin cunoscut sau promovat.

Vă dăm un sfat pentru atunci când vă gândiți că este timpul să achiziționați o imprimantă de etichete. Luați în calcul și costurile pe termen lung pe care aceasta le generează prin schimbarea capetelor de imprimare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *