Tipuri de cititoare barcode

Tipuri de cititoare barcode


Hand-held (De mana)     
Conceput sa fie utilizat direct de operator.
handheld.jpg (8908 bytes)

Top


Countertop (Pe tijghea)   
Acest tip de cititoare barcode stau pe tijghea si sunt in general proiectate sa detecteze prezenta obiectelor care sunt apropiate de operator, in momentul detectiei declanseaza raza laser si scaneaza codul de bare De obicei cititorul nu are doar o singura raza de scanare ci o „zona” de scanare formata din mai multe grupuri de raze paralele care se intersecteaza sub un anumit unghi, totul pentru a se realiza scanarea cat mai usor cu putinta. Unele dintre ele sunt concepute sa fie si utilizate de operator cu mana, pentru a ajuge la codurile de bare prost pozitionate, de obicei pe produsele mari. Unele cititoare hand-held pot fi deasemenea fixate pe tijghea si setate sa functioneze intr-un mod asemanator cu cele Countertop; acestea vor detecta obiectele dar vor genera o singura raza laser.
countertop.jpg (7602 bytes)

Top


In-counter (incorporat in tijghea)  
Acest tip de cititoare sunt recomandate pentru volume mari de scanare si sunt optiunea ideala pentru magazine. Cititorul este montat sub suprafata tijghelei iar razele laser sunt proiectate in sus printr-un geam fixat de obicei la acelas nivel cu suprafata tijghelei. Acest tip de cititoare pot fi incorporate intr-un mecanism de cantarire astefel incat produsele sa fie si cantarite.
incounter.jpg (11467 bytes)

Top


Above-Belt (Suspendat pe linie)   
Aceste cititoar sunt suspendate deasupra liniilor automate de productie si scaneaza codurile de bare de pe obiectele care se deplaseaza pe linie. Sunt folosite cu preponderenta pentru operatiuni de sortare de mare viteza
abovebelt.jpg (8569 bytes)

Top


Fixed mount (Incorporat)  
Aceste cititoare sunt destinate aplicatiilor industriale, pentru a citi coduri de bare de pe aparate, componente sau cantainere. In general sunt incorporate in utilaje.
fixedmount.jpg (12996 bytes)

Informations provided by „Measurement Equipment Corporation”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *